Menu

Restauratie Dieric Bouts

Dieric Bouts leefde in Leuven en schilderde dit Vlaamse Topstuk, de marteling van de Heilige Erasmus, in zijn typische stijl. Het drieluik, dat van bijzondere waarde is, wordt beschouwd als één van de belangrijkste werken van deze Vlaamse Primitief. In het schilderij herken je Bouts’ hand in de hoogstaande schildertechniek, de harmonische en welafgewogen opbouw, de weergave van het landschap, de rijzige personages en het koloriet.
De marteling van de Heilige Erasmus door de Vlaamse Meester Dieric Bouts was al langer aan restauratie toe. Deze zomer was het dan eindelijk zover. De restauratie gebeurde thuis, in de Leuvense Sint-Pieterskerk, waar het werk al eeuwenlang huist.

De opknapbeurt is nu zo goed als rond. Vanaf 7 maart is het werk opnieuw te bekijken in de volledig gerestaureerde Sint-Pieterskerk, die meteen ook het decor zal vormen voor een heel nieuwe bezoekerservaring. Via augmented en mixed reality komt Het Laatste Avondmaal van diezelfde Dieric Bouts opnieuw tot leven, en ontdekken bezoekers het bruisende Leuven van toen en van nu.

M-LIFE ontving meer dan € 5.000 aan giften die deze restauratie mogelijk maakten, waarvoor we alle M-LIFE-schenkers hartelijk willen bedanken!

Faire un don

À partir de 40€, les dons sont fiscalement déductibles
Vous voulez répartir votre soutien sur toute l’année ? Dans ce cas, vous pouvez aider mensuellement le musée M ou un des projets en programmant un ordre de paiement mensuel sur le compte n° BE19 7360 2770 7712.

N’oubliez pas de mentionner la communication structurée.
Privacybeleid