Menu

Residentieplek M-ruimte in Cas-co

Vanaf 2017 heeft M de ambitie om jaarlijks één kunstenaar een intensief ondersteuningstraject aan te bieden. De regionale kunstenaar krijgt een werkperiode van zes maanden in een atelier, inhoudelijke begeleiding en een toonmoment. Met dit project willen we jong talent klaarstomen voor hun eerste stappen in de museale context. Met jouw hulp kunnen we dit jong talent dat extra duwtje in de rug geven.
Elk jaar biedt M Leuven een residentieplek aan in zijn M-ruimte in Cas-co. Die residentie wordt mee mogelijk gemaakt door financiering van M-LIFE en sponsoring van AMPLO. M biedt binnen dit programma kunstenaars uit de regio intensieve samenwerking en begeleiding aan, gesprekken met verschillende curatoren, en de productie en presentatie van nieuw werk. Dankzij jouw giften konden dit jaar drie kunstenaars genieten van een residentie.
In het voorjaar verwelkomden we beeldhouwer en installatiebouwer Brecht Heytens. Zijn residentie eindigde met een toonmoment tijdens M-IDZOMER. In de praktijk van Heytens zijn het visuele aspect en het concept van een kunstwerk nauw verbonden en vervullen ze beide een even cruciale rol. Toch benadrukt Heytens dat een kunstwerk uiterlijk interessant moet zijn voor de toeschouwer. Het zorgt er namelijk voor dat hij aangespoord wordt het werk van naderbij te onderzoeken, waardoor het concept leesbaar wordt.
Brecht Heytens werd dit najaar afgelost door Chantal van Rijt en Maud Gourdon. Dit kunstenaarsduo deelt een interesse in de manier waarop structuren en reproductieve processen nieuwe visuele en ruimtelijke verhalen kunnen creëren. Tijdens hun residentie vertrekken Gourdon en van Rijt vanuit datagenererende systemen om het onderwerp van coderen en decoderen te benaderen.

Faire un don

À partir de 40€, les dons sont fiscalement déductibles
Vous voulez répartir votre soutien sur toute l’année ? Dans ce cas, vous pouvez aider mensuellement le musée M ou un des projets en programmant un ordre de paiement mensuel sur le compte n° BE19 7360 2770 7712.

N’oubliez pas de mentionner la communication structurée.
Privacybeleid