Menu

Kies een M-project

Door M-LIFE te steunen, levert u een belangrijke bijdrage aan de toekomst van één van deze projecten of aan de algemene werking van M.

Steun educatieve projecten van M

M wil zijn bijdrage leveren aan het publieke welzijn aan de hand van sociaal-artistieke projecten. Daarom werken we regelmatig met instanties om zo gericht maatschappelijke projecten te lanceren met impact.
Doneer aan dit project Lees meer
M-LIFE fonds

Steun M-LIFE als fonds

Zo kan M zijn rol blijven spelen als belangrijkste Belgische kenniscentrum voor Middeleeuwse kunst. De expo ‘Borman en Zonen’ is daarvan een voorbeeld. Een ambitieuze tentoonstelling als deze kost veel geld. Zowat één vijfde van het tentoonstellingsproject kwam via het M-LIFE fonds. 
Doneer aan dit project Lees meer

Steun regionale kunstenaars

Het creëren van nieuwe kunstwerken vraagt tijd en middelen en het nemen van risico’s, niet alleen bij de kunstenaar en de curatoren, maar ook bij het publiek. Bij M investeren we in de toekomst van kunst en de kunstenaars van morgen. 
Doneer aan dit project Lees meer
M-collectie

Steun de M-collectie

M maakt naast exposities met internationale bruiklenen ook tentoonstellingen met de eigen M-collectie die bestaat uit 52.000 werken. Op die manier kunnen we met deze verzameling op regelmatige basis veelzijdige actuele verhalen blijven vertellen. Bovendien tonen we zo de rijkdom van onze collectie. Maar dit impliceert ook kosten. Met jouw gift blijven restauraties, wetenschappelijk onderzoek en het maken van tentoonstellingen rond de M-collectie mogelijk. Zo kan M zich op de kaart blijven zetten als een dynamisch museum dat oude en hedendaagse kunst combineert tot een unieke mix.
Doneer aan dit project Lees meer
Gerealiseerd

M en Mater Dei bouwen een Pop-up museum

Met de steun van de Stichting Koningin Paola en de hogeschool UCLL slaan we de handen in elkaar en werken we verder aan het Pop-up museum. In Mater Dei komen een groot deel van de leerlingen uit kwetsbare gezinnen. Voor hen worden verschillende activiteiten georganiseerd die ingebed zitten in hun schoolleven, zoals creatieve ateliers en opleidingen tot gids.
Doneer aan dit project Lees meer
Gerealiseerd

Dobedo. Veerkracht stimuleren door kunst en creativiteit

Dobedo helpt kinderen om na te denken over hun eigen emoties, talenten, dromen en onzekerheden met behulp van artistieke expressie. Zo is Dobedo een effectief programma dat de mentale ontwikkeling en weerbaarheid van kinderen stimuleert dankzij kunst en creativiteit. Kinder- en jeugdpsychiater Griet Dupont en theatermaker Peter Verhelst willen samen met M verder bouwen aan een Dobedo-huis en rekenen daarbij op jouw gift.
Doneer aan dit project Lees meer
Het drieluik dat de typische kenmerken van de stijl van Dieric Bouts Gerealiseerd

Restauratie Dieric Bouts

Dieric Bouts leefde in Leuven en schilderde dit Vlaamse Topstuk in zijn typische stijl. Het drieluik, dat van bijzondere waarde is, wordt beschouwd als één van de belangrijkste werken van deze Vlaamse Primitief. M wil dit werk grondig laten restaureren en onderzoeken om onze kennis over DiericBouts en zijn werkwijze te vergroten.
Doneer aan dit project Lees meer
Wil je jouw steun over een heel jaar spreiden? Dan kan je M of een van de projecten ook maandelijks ondersteunen. Dat kan makkelijk via een maandelijkse opdracht op het rekeningnummer BE19 7360 2770 7712.

Vergeet niet om de gestructureerde mededeling te vermelden.
Privacybeleid