Menu

Ons verhaal

Met het museumfonds M-LIFE verbindt M mensen, kunst en geschiedenis. Vandaag, morgen en in de verre toekomst.

Het museumfonds M-LIFE is ontstaan in 2016 en ondersteunt diverse projecten van M Leuven.

Er werd vaak gevraagd hoe de werking van M gesteund kon worden; af en toe werd er ook gift gedaan. Vanuit de nood om duidelijk te maken hoe die giften geïnvesteerd werden, werd er een fonds opgericht binnen de Koning Boudewijnstichting: dat is M-LIFE.

Lees het verhaal van Lydia Vandam, coördinator van M-LIFE

M Leuven, beeldcultuur van toen en nu

Fier op zijn roots en collectie, schuwt M het experiment niet. De combinatie van hedendaagse kunst en oude meesters maakt het museum tot op vandaag uniek in Vlaanderen. Beeldcultuur van toen en nu, onder één dak.

Om mensen, kunst en geschiedenis te verbinden streeft M naar een gezonde mix van publieke en private middelen. Jouw gift helpt ons op verschillende manieren; voor de zorg voor onze collectie, het wetenschappelijk onderzoek van ons erfgoed, voor het maken van state of the art tentoonstellingen, ter ondersteuning van de kunst(enaars) van morgen; om kinderen en volwassenen met diverse achtergronden met kunst in aanraking te brengen.

Ik wil steunen
Kunst is voor iedereen

Kunst is van iedereen

Koop je eigen stukje en steun Belgische kunstenaars

De afgelopen periode heeft voor ons twee dingen duidelijk gemaakt. Eén: kunst is een essentieel onderdeel van onze samenleving. Twee: daarvoor hebben we kunstenaars nodig, en – belangrijker nog – zij ons. Daarom wil M samen met Stad Leuven en Cera opkomende Belgisch talent ondersteunen door hun werk te kopen. En daar koppelt M-LIFE een crowdfundingcampagne aan zodat ook mee het belang van kunst in de maatschappij kan ondersteunen.

Daar wil ik meer over weten
Privacybeleid
Bedankt

15.310 keer bedankt

In december startte M Leuven met de crowdfundingcampagne ‘Kunst is van iedereen’ om samen met het publiek opkomende kunstenaars te steunen. We verzamelden maar liefst 15.310 euro. Dankjewel. Dit is geweldig.

Nog even geduld

Op dit moment leggen we de laatste hand aan de lijst van kunstwerken en kunstenaars. De finale lijst delen we met jou in maart. Spannend!

De werken zijn vanaf 2.04.2021 te bekijken in M Leuven.

Dit project komt tot stand met de steun van Cera, de stad Leuven en M-LIFE, het fonds van M beheerd door de Koning Boudewijnstichting.