Steun educatieve projecten van M

Help kinderen en volwassenen met diverse achtergronden met kunst in aanraking te brengen en hun veerkracht te versterken.

M wil zijn bijdrage leveren aan het publieke welzijn aan de hand van sociaal-artistieke projecten. Daarom werken we regelmatig met instanties om zo gericht maatschappelijke projecten te lanceren met impact.

Zo is er het gerealiseerde project van de Kunstbrug en Dobedo. En in 2019 hebben we een samenwerking opgestart met het kinderziekenhuis van UZ Leuven rond de Muze-kamer.

Project Kinderziekenhuis
UZ Leuven en M Leuven zijn ervan overtuigd dat kunst en creativiteit een belangrijke kracht hebben in het genezingsproces. Daarom richtten ze in het nieuwe kinderziekenhuis van UZ Leuven een aparte ‘Muze-kamer’ in: een creatieve hotspot waar creativiteit volop tot uiting kan komen én waar de link naar M Leuven wordt gelegd.

Er worden interactieve ontmoetingen, ateliers en expo’s met diverse kunstenaars en artiesten uit verschillende disciplines georganiseerd. Nel Aerts zorgde als eerste kunstenaar voor begeleiding tijdens de workshops waarin kinderen zelf aan de slag gaan met kunst.

educatieve projecten

Kunstenares Nel Aerts aan het woord
“Deze kinderen zijn erg kwetsbaar, en de confrontatie zal zeker niet makkelijk zijn, maar ik wil de nadruk leggen op hun kracht. Kunst zal hen natuurlijk niet genezen, maar in het beste geval kan het wel een instrument zijn om met hun situatie om te gaan. Als ik daar een steentje toe kan bijdragen, zal ik heel tevreden zijn." – Nel Aerts, hedendaags kunstenaar en begeleider van de eerste workshops

We zijn nu op zoek naar steun voor het verderzetten van de workshops in het kinderziekenhuis.

Website made by MINSKY