Menu

M en Mater Dei bouwen een Pop-up museum

Kunst verbindt. Daarom is kunsteducatie voor de basisschool Mater Dei Leuven één van de belangrijkste pijlers in hun opvoedingsproject. Beeld, dans, drama en muziek zijn universele talen. Ze geven kinderen de mogelijkheid om zichzelf en elkaar te ontdekken, te ontmoeten en zich uit te drukken.
Met de steun van de Stichting Koningin Paola en de hogeschool UCLL slaan we de handen in elkaar en starten we het Pop-up museum. In Mater Dei komen een groot deel van de leerlingen uit kwetsbare gezinnen. Voor hen worden verschillende activiteiten georganiseerd die ingebed zitten in hun schoolleven, zoals creatieve ateliers en opleidingen tot gids. Onder begeleiding van een kunstenaar realiseren ze bovendien een eigen kunstwerk. Het project gaat ook verder dan de schoolmuren en zal een Pop-up museum creëren in de wijk van de school. Zo vergroten we de cultuurparticipatie niet alleen bij de leerlingen, maar ook bij vrienden, familie en buren.
“Kunst maakt kinderen blijer, slimmer, gelukkig, nieuwsgierig, rijker.” – Conny Feyaerts (leerkracht, 48 jaar)
Met jouw steun tillen we het pilootproject tot een hoger niveau en kunnen we het daarna over verschillende Vlaamse scholen uitrollen.
Vijfde klassers zamelen eerste donatie in voor M-LIFE
In september 2016 organiseerden de leerlingen van het Mater Dei een allereerste inzamelactie door privé-rondleidingen aan te bieden in de Sint-Pieterskerk. In ruil voor een vrije gift kregen de Leuvense marktbezoekers Het Laatste Avondmaal van Dirk Bouts gepresenteerd door de ogen van de 10-jarigen. Tegelijkertijd kropen de kinderen in de huid van Dirk Bouts en vereeuwigden ze allerlei taferelen op canvas. De actie leverde maar liefst 235,64 euro op. Zo staan de leerlingen van het Mater Dei een stapje dichter bij het waarmaken van hun Pop-up museum.
Wil je jouw steun over een heel jaar spreiden? Dan kan je M of een van de projecten ook maandelijks ondersteunen. Dat kan makkelijk via een maandelijkse opdracht op het rekeningnummer BE19 7360 2770 7712.

Vergeet niet om de gestructureerde mededeling te vermelden.