Steun de collectie

van m

Steun het beheer en behoud van de collectie van M. Met jouw gift blijven restauraties, wetenschappelijk onderzoek en het maken van collectiepresentaties mogelijk.

M maakt naast exposities met internationale bruiklenen ook tentoonstellingen met de eigen collectie die bestaat uit 52.000 werken.

Op die manier kunnen we met deze verzameling op regelmatige basis veelzijdige actuele verhalen blijven vertellen. Bovendien tonen we zo de rijkdom van onze collectie. Maar dit impliceert ook kosten. Met jouw gift blijven restauraties, wetenschappelijk onderzoek en het maken van collectiepresentaties mogelijk. Zo kan M zich op de kaart blijven zetten als een dynamisch museum dat oude en hedendaagse kunst combineert tot een unieke mix.

Met de steun van M-LIFE hebben in 2019 zestien kunstwerken, voor de collectiepresentaties: ‘Waanzin. Students at M’ en ‘De Taal van het Lichaam’, een conservatie – en of restauratiebehandeling ondergaan.

M Leuven - www.lukasweb.be - Art in Flanders vzw, foto Dominique Provost
www.lukasweb.be - Art in Flanders vzw, foto Dominique Provost
© 
www.lukasweb.be - Art in Flanders vzw, foto Dominique Provost

Meer over de conservatie – en restauratiebehandelingen

De behandelingen vertonen volgende gemeenschappelijke kenmerken: grondige conservatiebehandeling met reiniging en verwijdering van oude, vergeelde vernislagen. Hierdoor krijgt het kunstwerk de oude, originele uitstraling terug en zijn kleuren en details opnieuw zichtbaar zoals bij het schilderij afgebeeld hiernaast. Historische lijsten werden gerestaureerd, andere schilderijen kregen een nieuwe, passende inlijsting.

Enkele cijfers op een rijtje:

Waanzin. Students at M’: 27 kunstwerken waarvan zeven kunstwerken een behandeling door een externe restaurator ondergingen.

De Taal van het Lichaam’: 53 kunstwerken waarvan negen kunstwerken een behandeling door een externe restaurator ondergingen.

De inzamelactie voor de restauratie van de Marteling van de Heilige Erasmus van Dieric Bouts bracht € 5.000 op.

Website made by MINSKY