Ons verhaal

Met het museumfonds M-LIFE verbindt M mensen, kunst en geschiedenis. Vandaag, morgen en in de verre toekomst.

Renovatie M Leuven

Het museumfonds M-LIFE is ontstaan in 2016 en ondersteunt diverse projecten van M Leuven

Er werd vaak gevraagd hoe de werking van M gesteund kon worden; af en toe werd er ook gift gedaan. Vanuit de nood om duidelijk te maken hoe die giften geïnvesteerd werden, werd er een fonds opgericht binnen de Koning Boudewijnstichting: dat is M-LIFE.

Lees het verhaal van Lydia Vandam, coördinator van M-LIFE

Gevel M Leuven

M Leuven, beeldcultuur van toen en nu

Fier op zijn roots en collectie, schuwt M het experiment niet. De combinatie van hedendaagse kunst en oude meesters maakt het museum tot op vandaag uniek in Vlaanderen. Beeldcultuur van toen en nu, onder één dak.

Om mensen, kunst en geschiedenis te verbinden streeft M naar een gezonde mix van publieke en private middelen. Jouw gift helpt ons op verschillende manieren; voor de zorg voor onze collectie, het wetenschappelijk onderzoek van ons erfgoed, voor het maken van state of the art tentoonstellingen, ter ondersteuning van de kunst(enaars) van morgen; om kinderen en volwassenen met diverse achtergronden met kunst in aanraking te brengen.

Ik wil steunen

THE CONSTANT GLITCH

Sinds 2020 bevindt de wereld zich in een voortdurende noodtoestand als gevolg van een globale pandemie. Het is geen geheim: de cultuursector stond en staat onder druk. Opkomend talent kreeg minder ruimte om te creëren. M, stad Leuven en Cera engageerden zich samen om zuurstof te bieden.

Kunst is van iedereen | M-LIFE
© 
M Leuven

Stad Leuven en Cera maakten elk 50.000 euro vrij en dankzij de crowdfundingscampagne ‘Kunst is van iedereen’ van M-LIFE, het museumfonds van M Leuven, kon daar meer dan 15.000 euro aan toegevoegd worden. Dankzij die samenwerking en de giften  van de 271 schenkers worden 19 kunstenaars ondersteund door de aankoop van 37 werken. Alle aankopen worden getoond in ‘The Constant Glitch’, genoemd naar een van de geselecteerde werken.

Vertel me meer over de tentoonstelling

Kunst is van iedereen | M-LIFE
© 
M Leuven
Website made by MINSKY