Extra zuurstof

aan projecten met maatschappelijk belang

Het museumfonds M-LIFE geeft financiële steun aan projecten van M met een grote maatschappelijke of publieke waarde. Dankzij de middelen die we via M-LIFE verzamelen, kunnen we extra zuurstof geven aan projecten die we bij M belangrijk vinden, en die tegelijk ook belangrijk zijn voor de maatschappij. Museumfonds M-LIFE is gestoeld op vier pijlers.

THE CONSTANT GLITCH

Sinds 2020 bevindt de wereld zich in een voortdurende noodtoestand als gevolg van een globale pandemie. Het is geen geheim: de cultuursector stond en staat onder druk. Opkomend talent kreeg minder ruimte om te creëren. M, stad Leuven en Cera engageerden zich samen om zuurstof te bieden.

Kunst is van iedereen | M-LIFE
© 
M Leuven

Stad Leuven en Cera maakten elk 50.000 euro vrij en dankzij de crowdfundingscampagne ‘Kunst is van iedereen’ van M-LIFE, het museumfonds van M Leuven, kon daar meer dan 15.000 euro aan toegevoegd worden. Dankzij die samenwerking en de giften  van de 271 schenkers worden 19 kunstenaars ondersteund door de aankoop van 37 werken. Alle aankopen worden getoond in ‘The Constant Glitch’, genoemd naar een van de geselecteerde werken.

Vertel me meer over de tentoonstelling

Kunst is van iedereen | M-LIFE
© 
M Leuven
Restauratie

Nog meer weten?

Lees ook het interview met Lydia Vandam, coördinator van M-LIFE, die uitlegt wat de zin is van zo’n fonds, en waarom jouw gift zo welkom is. Zeker nu corona de culturele sector zo hard getroffen heeft.

Website made by MINSKY