Steun regionale kunstenaars

Geef jong talent dat extra duwtje in de rug en help M om hen klaar te stomen voor hun eerste stappen in de museale context.

Het creëren van nieuwe kunstwerken vraagt tijd en middelen en het nemen van risico’s, niet alleen bij de kunstenaar en de curatoren, maar ook bij het publiek. Bij M investeren we in de toekomst van kunst en de kunstenaars van morgen. 

Sinds 2017 heeft M de ambitie om jaarlijks één kunstenaar een intensief ondersteuningstraject aan te bieden. De regionale kunstenaar krijgt een werkperiode van zes maanden in een atelier bij Cas-co, inhoudelijke begeleiding en een toonmoment. Met dit project willen we jong talent klaarstomen voor hun eerste stappen in de museale context. Met jouw hulp kunnen we dit jong talent dat extra duwtje in de rug geven en artistiek pionierswerk een plaats geven in Leuven.

Elk jaar biedt M Leuven een residentieplek aan in zijn M-ruimte in Cas-co. Die residentie wordt mee mogelijk gemaakt door financiering van M-LIFE en sponsoring van AMPLO. M biedt binnen dit programma kunstenaars uit de regio intensieve samenwerking en begeleiding aan, gesprekken met verschillende curatoren, en de productie en presentatie van nieuw werk. Dankzij jouw giften konden dit jaar drie kunstenaars genieten van een residentie.

Een keer per jaar stellen we het M-atelier open voor het publiek en kan jij ook kennis maken met de kunstenaars en hun work in progress.

M-residenten aan het woord
“Hier in Cas-co heb je ook mensen uit andere disciplines, die je om advies kan vragen. En je hebt toegang tot infrastructuur waar je normaal nooit toegang toe zou hebben. En ook belangrijk: af en toe komen er mensen van M langs. En we krijgen studio visits van curatoren. Die komen ons werk bekijken en hun opinie geven. Altijd interessant, feedback van mensen die weten waarover ze spreken. En je bouwt een netwerk op.” – Chantal van Rijt, M-resident editie 2019

“Wat ik zo mooi vind aan deze residentie is dat we de mogelijkheid hebben om risico’s te nemen. Tijdens je studie experimenteer je ook, maar daarna wordt het een kleiner deel dan je praktijk. Je moet dingen maken om geld te verdienen, en je focust meer op het eindresultaat. Maar dankzij de M-residentie – het budget, het atelier, de bijstand – heb ik nu de mogelijkheid om dingen uit te proberen. Ik kan eindelijk mijn sluimerende ideeën laten openbloeien.” – Maud Gourdon, M-resident editie 2019

Website made by MINSKY